İhracatın yükselen yıldızı su ürünleri sektörü, 2023 hedefi için yol haritasını belirlemek üzere Çeşme’de bir araya geldi.
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Türk balıklarının Omega-3 zengini olduğunu, en fazla Omega-3’ün hamsi başta Türk balıklarında olduğunu, Karadeniz’de somon üretiminin başladığını, Norveç Somonunun balığının Türk balıklarından daha sağlıklı olduğunu ima eden reklamların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Kızıltan, “Balığımızı Norveç somonuna yedirmeyeceğiz. Önümüzdeki süreçte tanıtım çalışmalarımızda doktorlardan ve diyetisyenlerden destek alacağız. Türk balıkları tercih edilsin. Döviz Türkiye’de kalsın. Devletten bundan sonraki süreçte üretim yerine tüketime destek olması” dedi.
Haberin devamı için lütfen TIKLAYINIZ…
Kaynak: http://www.eib.org.tr/basinodasi.asp?HaberId=5ABADD34463F436681DE164F21DE4C53