Burası sayfanın başıdır. Örnek HTML sayfası Burası sayfanın gövdesidir.

HABER DETAYI

19 Ocak 2018 00:03

Milas ve Marmaris İlçelerinde Balık Ekmek Şenliği Düzenlendi…

Balık Şenliğinde Çocuklar Hem Eğlendi Hem Balık Ekmek Yedi.

Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Marmaris ve Milas İlçelerinde Balık Şenliği düzenledi.

Milas Kafaca İlköğretim ve Ortaokulunda “Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum” Projesi kapsamında düzenlenen etkinlik, Milas Kaymakamı Eren Aslan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şakir Fırat Erkal, İl Müdür Yardımcısı Enver Aydın, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eşref Arslan, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Tanju Özdemirden, personel, öğrenci ve velilerin katılımıyla gerçekleşti.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şakir Fırat Erkal “Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum” Projesi ile 2016-2017 eğitim öğretim yılında 9 ilçede öğrencilere ulaştıklarını 2017-2018 eğitim öğretim yılında ise tüm ilçelere ulaşma hedefinde olduklarını söyledi. Türkiyedeki deniz balıkları üretiminin %50 ‘den fazla olduğunu ancak balık tüketiminde Dünya ortalamasının altında olduğunu belirtti. Milas Kaymakamı Eren Aslan konuşmasında balık tüketerek gelecek nesillerin sağlıklı ve nesillerin daha güzel olacağına değinerek, bu projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Marmaris Bayır İlköğretim ve Ortaokulunda “Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum” Projesi kapsamında gerçekleşen etkinlik, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmettin Kaya, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdür Vekili Bahattin Bolel, personel, öğrenci ve veliler katıldı.

Marmaris İlçesi Bayır İlkokulu ve Ortaokulunda yapılan etkinlik öğrencilere teknik personel tarafından su ürünleri ve balıkçılık hakkında bilgi verilmesiyle başladı. Okul bahçesinde devam eden şenlikte konuşma yapan okul müdürü Yemliha Temizyürek etkinliği düzenleyen İl Müdürlüğü ve Personeline teşekkür etti.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmettin Kaya “Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum” projesi çocukların daha fazla balık tüketmesine yönelik bir proje olduğunu belirtti. Muğla’nın su ürünleri alanında şanslı olduğunu, buna rağmen yeterli balık tüketimi olmadığını ve üretimi arttırmak için çalışmalarına hız vereceklerini söyledi. Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel konuşmasında; balık yemenin beslenme ve büyümedeki önemine ve geleceğimiz olan evlatlarımız yetişkin bir yetişme yönünde bu bilgilerden de faydalandığına değinerek, bu projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Çocuklara balık ekmek dağıtımın ardından etkinlik sonlandırıldı.

Resimler ve Kaynak: MUĞLA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜD.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.